Кърджалийските гимназии извън 100-те най-добри според класацията за 2017 г.

В Кърджали нито едно средно училище не е успяло да се класира

Класация на 100-те учебни заведения, чийто ученици са с най-добра подготовка показа „Дневник“. Учебните заведения са класирани на база данни от МОН за средните резултати от държавните зрелостни изпити по Български език и литература в цялата страна.

В челната десетка традиционно преобладават училища от столицата, начело с Първа немска гимназия. Сред най-успешните тази година има две пловдивски и една ловешка гимназии. В групата на най-добрите са едно частно училище – Американският колеж, и едно държавно – Националната гимназия за древни езици и култури „Св. Константин-Кирил философ“, а останалите са общински. В стотицата има 14 частни и 11 държавни образователни институции.

На картата може да се види в кои области са училищата от челната стотица. В Монтана и Кърджали нито едно средно училище не е успяло да влезе в класацията. Очаквано, най-многобройни са добре представилите се учебни заведения в София – 34, следвани от Пловдив – 9, Бургас – 6, Варна, Русе, Велико Търново и Стара Загора – по 4, Смолян и Благоевград – по 3. Общо 12 области имат по 2-ма представители в топ 100, а други 6 – с по един. В графиката е посочен е среден успех, базиран върху оценките на училищата от областта.

 На водещата снимка: С черно са отбелязани областите, в които нито едно средно училище не е в класацията на 100-те най-добри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини