Гришо не спира да гази на "Уимбълдън", записа светкавична победа

Григор Димитров изигра много силен мач срещу Маркос Багдатис и заслужено се класира в третия кръг на "Уимбълдън". Българинът отвя кипъреца с 6:3, 6:2, 6:1 за 1 час и 42 минути. Така Григор затвърди мнението, че Багдатис му е удобен съперник. Нашето момче вече има цели 8 победи срещу само едно поражение от бившия си партньор на двойки, с когото са приятели.

Единствената загуба на Димитров от 32-годишния Багдатис е от сезон 2012. Тогава двамата отново се срещнаха във втория кръг на "Уимбълдън", а Григор се отказа във втория сет при резултат 5:7, 1:4 заради контузия. Днес проблеми с травма очевидно измъчваха Багдатис, който все пак удържа до края на мача, след който радостта бе за нашето момче.

Припомняме, че Григор тръгна ударно на тазгодишния "Уимбълдън", отстранявайки със 7:6(2), 6:2, 6:2 своя кошмар Диего Шварцман. Багдатис пък елиминира представителя на домакините Джеймс Уорд с 6:4, 6:4, 6:3. 

Следващият противник на Димитров ще бъде някой измежду Дуди Села и Джон Иснър.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - МАРКОС БАГДАТИС 6:3, 6:2, 6:1

ПЪРВИ СЕТ
Григор започна силно, спечелвайки първите си три точки от сервиз. Първият гейм приключи след грешка на Багдатис, който прати топката в аут. Кипърецът също взе подаването си и изравни - 1:1. 

Димитров демонстрира класа при 15:15, но Багдатис все пак не допусна изненада. В третия гейм българинът отново заложи на силния сервис и след два аса отново поведе за 2:1. 

Багдатис стигна до първия си ас в четвъртия гейм, но допусна дойна грешка за 40:30. След дълго разиграване се стигна до дюс, а Григор не успя да се възползва от брейбола, а впоследствие кипърецът спечели подаването си за 2:2. Съперниците продължиха да печелят подаванията си без особени проблеми, като дори българинът стигна до равенство 4:4, печелейки гейма си на нула. След това Димитров успя да направи първия пробив в мача и да поведе с 5:3. Григор бързо го затвърди и спечели първия сет с 6:3, като го завърши с ас. 

В първата част нашето момче не допусна нито една непредизвикана грешка.

ВТОРИ СЕТ
Тази част започна изключително успешно да Гришо. Той направи пробив още в първия гейм, като го направи при втория си брейкбол. След това успя да го затвърди. Двамата тенисисти си размениха спечелени точки, като Багдатис трудно взимаше своите подавания.

Това продължи до седмия гейм, когато Димитров направи брейк в подаването на Багдатис, като този път го направи на нула. Така Григор Димитров си спечели правото да сервира за спечелване на втория сет.

В решителния гейм българинът направи първата си непредизвикана грешка в мача и това стана след един час игра. Въпреки това хасковлията спечели подаването си, а с това и сета, повеждайки с 2:0 на кипърския си съперник.

TРЕТИ СЕТ 
Обещаващо начало за Багдатис, който започна с убедителен гейм. Вторият също се оказа изключително труден за Димитров, който направи първата си двойна грешка при 30:15. Българинът успя да отрази общо четири брейкбола, за да спаси подаването си. Последва нов пробив за Григор, който поведе с 2:1. С осмия си ас в мача Димитров поведе с 30:0, но изненадващо допусна изравняване. Багдатис дори успя да поведе и да стигне до точка за пробив. Димитров обаче показа характер преди да вземе предимство и да приключи гейма в своя полза.

Последва решителен пробив за хасковлията, с който до голяма степен той реши мача в своя полза. След двойна грешка на Багдатис се стигна до дюс, но в крайна сметка след поредна двойна грешка на кипъреца всичко завърши в полза на Димитров, който направи победната точка с воле с плонж, обирайки овациите на публиката. 

Източник: http://www.blitz.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини