Издирват Румен Данев по делото срещу бившия кмет за затвора

    Делото срещу бившия кмет Георги Иванов за разрушаването на бившия затвор беше отложено за пореден път. Причина за това стана неявяването на бившия областен управител на Хасково Румен Данев, който трябваше да се яви в съдебната зала на Окръжния съд. Той ще трябва да даде показания за прехвърлянето на имота от държавна в общинска собственост. Данев обаче беше нередовно призован за днес, тъй като не е открит на посочения адрес. С цел да се избегне поредно отлагане на делото председателят на съдебния състав Миглена Тянкова разпореди да бъде направена справка за постоянния му и настоящ адрес в Националната база данни „Население“.

    Днес показания пред съда даде настоящият областен управител Станислав Дечев. Той обясни, че договорът за прехвърляне на имота е подписан от предшественика му и той самият не е правил справка дали бившия затвор е паметник на културата. След него свидетелства и зам.-кметът на общината Милена Трендафилова, която от началото на октомври 2011 г. е била директор на дирекция „Държавна собственост“. Прехвърлянето на затвора обаче е станало при предшественичката й призоваването на Трендафилова се оказа излишно. Междувременно защитниците на подсъдимия – адвокат Константин Симеонов и Димитър Георгиев поискаха да се призове предходната директорка.

    В съдебната зала беше разпитана и Димитрийка Добрева-Ангелова от Министерството на културата. Тя обясни, че разрушеният затвор е бил актуван като паметник на културата през 1970 г. и видно от документи от Националния институт за опазване на културно наследство имотът нямал режим на опазване.

    Делото ще продължи на 29 септември.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      41 -6
      15:55, 6 юли 2017
      Издирват Данев ли? Ми да питат Джемилето,дето работи при Добри!
      А инак всичките са за затвора.
    • 2
      Ма
      Мастикаджия 2
      20 -9
      16:23, 6 юли 2017
      Перфектна жена тая Джемиле като я гледам, щом се пукат от завист толкова тия герберки, значи има за какво!
    • 3
      По
      Порчо
      22 -7
      17:30, 6 юли 2017
      Какво го издирват? Той не беше ли шеф на Демир банк?
      А за такива, като узунджовеца съд не трябва! Ей затова едно време е имало Белене!
    • 4
      Ба
      Бай МангаУ
      31 -1
      17:58, 6 юли 2017
      За следващото заседание да призоват арменският поп, че са го пропуснали.
    • 5
      Ла
      ЛАМБО-СВЕТЛИН
      24 -3
      23:29, 6 юли 2017
      Издирват-къде-кой -кога?абе, хора той не е мърдал от хасково-днес се шляеше из центъра-абе ние не ядем доматите с колчетата бе! Айде стига търсили-не намерили! Не пожелали е точния израз-нали пак трябва да отложим делото-това е причината ! И да го забатачим до изтичане на давност-ясно?
    Последни новини