Гвардейци и мажоретки заминават на фестивал в Римини, Италия

Изображение 1 от 5

    Гвардейският отряд на Езикова гимназия „Христо Ботев” и мажоретният състав на СУ ”Отец Паисий” заминават за участие в Международния фестивал на танцовото изкуство „Мареландия” по специална покана на град Римини, Италия. От 11 до 14 юли те ще имат две участия в Римини и Чезенатико, съобщи Димитър Кондиков, хореограф и ръководител на формациите.
    Това е второто участие на гвардейците и мажоретките от Кърджали в Римини.

    Първото е през 2011 година, когато Гвардейският отряд спечели първото място и купа на престижния фестивал „Магия Италия”, а мажоретния състав - второто място в класацията и купа за уникалните си изпълнения. А хореографът и ръководител на двете формации Димитър Кондиков получи от италианското жури грамота за Гранд –маестро за особени и изключителни постижения в сферата на културата и изкуството. Италианската публика приема с изключителен интерес изпълненията на българските момчета и момичета под ритъма на „Тих бял Дунав”,„Излял е Делю Хайдутин”, „Рофинка”. Освен в Италия, двата състава са познати и в Гърция, Хърватия и Унгария.
    Финансирането на предстоящото участие в Международния фестивал на танцовото изкуство„Мареландия”се поема от самите участници. Мажоретките ще се представят и с новите костюми, дарение от Ротари клуб Кърджали и бизнесмени от Бурса.По време на пътуването до Италия от 10 до 14 юли двата състава ще посетят Сан Марино и Венеция. 
    Гвардейският отряд на Езикова гимназия „Христо Ботев” и мажоретният състав на СУ”Отец Паисий” дефилират винаги с достойнство на международна сцена като показват традициите и богатото историческото минало на страна ни.Не случайно наричат момчетата и момичетата и техните ръководители Елена и Димитър Кондикови добри посланици на Кърджали и България в Европа и по света.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини