Марешки: МВР купува скъп бензин заради картел

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки постави в декларация от парламентарната трибуна въпроса за цените, които плаща МВР за горива.

Той съобщи, че е задал въпрос към вътрешния министър Валентин Радев и прочете отговора, в който се обяснявало, че има сключени договори, но не с бензиностанции, а с избрани доставчици, отговарящи на комплекс от критерии. 

Договорите са достъпни на официалния сайт. Министърът уточнява също, че годишният разход за горива е различен през различните години и зависи от много фактори - брой на структурите, брой на автомобилите, криминогенната обстановка и други, предаде БТА.

Според Марешки обаче нищо не става ясно от отговора на Радев. Депутатът твърди, че в момента в региони, където цената на колонка е с 40 стотинка по-ниска, МВР плаща с 40 стотинки повече. 

"Ние плащаме с 40 ст. повече, за да пълним джобовете на картела, заяви депутатът от "Воля", заяви още зам.-председателят на НС, който има верига бензиностанции. 

По думите му това е свързано и със събитията в Асеновград, защото с разграбен бюджет на служителите на МВР от един или друг картел или монополист всъщност не оставали пари за мотивация.

Марешки настоя министърът да излезе и да "ни покаже реалните неща", за да се разбере какво се случва поне с част от парите на народа.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че не иска повече да чува, че в МВР няма пари за бензин и нафта и нареди да бъдат отпуснати 5 млн. лева за полицейските коли.

Коментари в сайта

Последни новини