Учениците от Хасково ще ходят на концерти на Камерния симфоничен оркестър

Тинейджъри от хасковските училища определено са харесали откритите уроци на Камерния симфоничен оркестър с диригент Цанислав Петков, на които присъстваха. Инициативата, която мина в края на миналата седмица, е посетен от повече от 400 ученици, обобщават от Общинска администрация. Всички присъстващи са получили анонимна анкета още на влизане в залата, половината  са я попълнили.

Интересни са отговорите на въпроса: „ Харесва ли Ви концерта?“.Някои от учениците първоначално са отбелязали отговор „Не“ но по-късно категорично са се отказали от мнението си и са се коригирали с отговор „Да“ дори собственоръчно са добавили „ задължително“ и „ разбира се“. На въпрос „ хареса ли Ви концерта ?“ освен с „Да“ учениците са дописвали- „Много“ и „Страшно много“.

Според анкетата, има деца, които са декларирали, че не се интересуват от никакво изкуство. Повечето са посетили някакви културни прояви а някои за първи път присъстват на симфоничен концерт. Само 17 са отговорили, че слушат класическа музика. 89 обаче са категорични, че със сигурност отново ще посетят симфоничен концерт, а 87 се двоумят и отговарят с „може би“.

Само 20 са тези, които отказват повече да бъдат на симфоничен концерт. 104 от момичетата и 38 от момчетата са подчертали, че концерта им е харесал, други 3 момичета и 4 момчета са на обратното мнение. 30 от тинейджърите са с отговор „става“ на въпроса дали им е харесал концерта. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини