Марешки: Прокуратурата да покаже записи, в които рекетирам

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки призова говорителката на прокуратурата да направи публични записите, за които се твърди, че показват как заплашва конкуренти.

В сутрешния блок на Нова телевизия той отрече да е правил това и то не само сега, а и в годините назад.

"Нямам време и интерес да се занимавам с интриги. Искам бензиностанция, отварям бензиностанция. Искам аптека, отварям си аптека. Не виждам защо трябва да притискам някого?", коментира зам.-председателят на парламента обвиненията срещу него за рекет.

Според него има много по-голям конфликт на интереси при негови конкуренти, а в същото време негови конкуренти в търговията с горива правят същото, в което е обвинен. 

"Подбиват ми цените, с цел да убият моя бизнес. Срещу мен са отправяни заплахи да спра. Няма да кажа кой ми постави срок до май месец да приключа бизнеса си. Аз имам взривени четири аптеки. Стрелба по три други. Вандализъм! Това случвало ли се е на някои мои други конкуренти? Мачкат ме през всичките тези години", каза още Марешки.

По повод коментара си, че не иска да свърши като Мишо Бирата и Ваньо Танов той заяви:

"Публичността ме пази да ми се случи същото, което се случи в един хотел в "Правец". Един млад мъж в разцвета на силите си си отиде без време, фирмите след това при кого са, разграбени са... (там беше намерен мъртъв бизнесменът Михаил Михов, но според съдебната експертиза причина за смъртта му е инфаркт, както и при тогавашния шеф на митниците - б.р.). Нали виждате какво ми се случва? Някой в държавата ще ме защити ли? Тя мисли за други хора. Един човек с много добро реноме, издигнат до шеф на ВКС (Лозан Панов), става неудобен и черна овца, готови са да го сринат, и на други хора се случват такива неща". 

Марешки заяви, че вече вярва, че има мафия в парламента, която приема такива закони, че да забрани бизнеса на определени хора.

Бизнесменът политик подчерта, че преди два месеца прокуратурата му е правила проверки на бизнеса и не е открила нищо нередно. Според него няма как за два месеца да се случи нещо. 

Марешки обяви категорично, че днес ще се откаже от имунитета си на депутат и подчерта, че беше инициатор на референдум тази защита да отпадне изобщо за всички народни представители.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини