„Минисвят“ в Електрониката по проект "Твоят час“

Изображение 1 от 5

    Приключиха  заниманията на кръжока,,Занимателна история“ по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности ( „Твоят час“ ), финансиран от Оперативна програма „ Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

    В последната представителна  изява на кръжокасе откроиха два момента.

    Първият - презентация за посещението на участниците в Регионален  археологически  музей  и разглеждането на  Музейна експозиция ,,Съединението на България 1885 година“ в гр. Пловдив.Вторият - изложба от миниатюрни архитектурни, исторически и културни модели от целия свят, коиторадваха учениците и учителите от ПГЕЕ ,,Капитан Петко войвода“-

    С модели в изложбатабяха представени някой от най-известните в света исторически и културни забележителности: Пантеона в Атина;Индийският Тадж Махал,  включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО; Кулата Галата , намираща се в Истанбул, Турция;  храма Св. Исак (Исакевският събор) - Санкт Петербург, Русия; Великата китайска стена;един от най-красивите замъци вГермания- Нойшванщайн; едни от най-известните символи на Лондон- кулата Биг Бен, моста Тауър Бридж и катедралата Сейнт Пол; емблематичната за Франция Айфова кула  и средновековната катедрала - „Парижката Света Богородица";  макета на Храм-паметник "Свети Александър Невски" в България.

    Оригинално решение за осветяването на макетите изработиха и представиха бъдещите техници, участници в дейността.

    Чрез работата в кръжока ,, Занимателна история“ се разви креативното мислене, поднесоха се  по един нестандартен и достъпен начин най-характерните моменти от световната история и култура. Провокира се интереса на учениците към архитектурните и исторически забележителности. които изработваха с ръцете си. Осмисли се свободното им време, като се насочиха  към предпочитана от тях личностна изява. Посетиха се историческите музеи и забележителности  в обявения за културна столица на Европа - гр.Пловдив. Запознаха се с богатството от етнография и  древна култура при посещението на  музейните сбирки в родният им град. Посещение на родители  в занятията на  кръжока даде възможност и на двете страни да бъдат в една нова полезна практика на сътрудничество.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини