Обновяват и модернизират ПГ "Цар Иван Асен II"

11 държавни професионални гимназии в областите Пловдив, Смолян и Кърджали ще бъдат обновени и модернизирани чрез подобряване нa материално-техническата им база. Сред тях е и ПГ "Цар Иван Асен II" в Асеновград. Министерството на образованието вече е със сключен договор за безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

Сред основните дейности, които ще бъдат изпълнени в рамките на проекта, са строително-ремонтни дейности, включващи изпълнение на мерки за енергийна ефективност, подмяна на отоплителни, ВиК и ел.инсталации, ремонт на спортни плoщaдки, прилежащи дворни пространства и др. Във всички сгради ще бъдат създадени условия за достъп на xopa с увреждания. Ще бъде доставено модерно и съвременно оборудване, което да спомогне за повишаване на привлекателността на училищната среда сред учениците, както и на условията за провеждане на учебния процес.

Общата стойност на договора е 14 млн. и 86 хил. лв., от които безвъзмездното еврофинансиране е 11 млн. и 922 хил. лв., а останалите - национално финансиране. Срокът му е 30 месеца.

Други гимназии в областта, които ще бъдат обновени по проекта, са в пловдивските ПГ по електротехника и електроника, ПГ по архитектура строителство и геодезия "Apx. Камен Петков", Национална търговска гимназия, ПГ по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров", ПГ по транспорт "Гоце Делчев", ПГ по механотехника "Проф. Цветан Лазаров", ПГ по битова техника и ПГ "Гeн. Владимир Заимов" в Сопот.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини