Асеновград с трима финалисти в Ученическите игри

Изображение 1 от 2

    Три отбора по баскетбол за момичета достигнаха и играха на финалите в националния кръг на Ученическите игри 2016/2017. Това са възпитаниците на СУ "Св. княз Борис I" (8-10 клас) , които се класираха на 3- то място, момичетата от ОУ "Петко Каравелов" (5-7 клас) - на 5-то място и баскетболистките от СУ "Св. княз Борис I" (11-12 клас), които се наредиха на 9-то място. Във всеки един от трите етапа от състезанията Община Асеновград осигуряваше на училищните тимове транспорт и храна. Днес финалистките се срещнаха със зам.-кмета Мария Вълканова и с гордост показаха купата и медалите от спечеленото трето място. Вицекметът поздрави момичетата за отличните резултати и им пожела да постигат още по-големи успехи и да прославят името на Асеновград и родното училищ.

    Община Асеновград за първи път бе и домакин на зоналния етап от ученическите игри през месец април тази година. Тук домакините от СУ "Св. княз Борис I" 8-10 и 11-12 клас спечелиха срещите и продължиха своето участие към финалите. До зоналните турнири се класираха отборите по футбол 8-10 клас от ПГ "Цар Иван Асен II" и по волейбол 5-7 клас от "Отец Паисий" в Тополово.

    За да се стигне до зонален етап, означава, че тези отбори са победили училищните отбори на община Пловдив и общините от областта, което само по себе си е голям успех за нашите деца, не скри радостта си Мария Вълканова.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини