Полковник Серафимово става „ЕКО СЕЛО“ по проект на ПУДООС

Изображение 1 от 5

    Село Полковник Серафимово получи одобрение за финансиране на проект «ЕКО СЕЛО» по конкурс от ПУДООС на дейности по Националната кампания „За чиста околна среда” на тема:„Обичам природата – и аз участвам” 2017. Дейностите включват създаване на три обособени зелени зони в селото чрез засаждане на цветни храсти и дървета, озеленяване на площи с оформени цветни алеи, поставяне на пейки, декоративни кошове за смет и перголи върху тротоара на площада.
    Дейностите вече са в процес на изпълнение. Премахнати са части от асфалта на площада, насипан е богат хумусен пласт, поставени са бордюри. Проведен е първия трудов ден с участие на доброволци за почистване на района.
    В подготовката и реализацията на проекта участват активно членовете на местната нестопанска организация “Сдружение за устойчиво развитие на село Полковник Серафимово”, както и представители на английската общност в селото.
    С проекта ще се постигне една от главните цели, а именно подобряване на взаимодействието между  местните хора, постоянно живеещи в селото и други, които живеят в различни населени места, но милеят за селото.
    Амбицията на всички е основните дейности да приключат до 1 юли, когато на площада ще се проведе традиционния празник на селото Петровден. Тази година селото ще бъде домакин на Първи национален фолклорен фестивал „С песните на Георги Чилингиров“, който се провежда под патронажа на кмета на община Смолян Николай Мелемов.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини