Жители на Смолян се бунтуват, искат нормално водоснабдяване и канализация

Изображение 1 от 5

    Протестна подписка внесоха днес при кмета на Смолян жители на махалите Тиболска и Пепелска в кв. Райково. Хората се бунтуват и настояват властимащите да направят необходимото за реализирането на проекта за Втори воден цикъл на Смолян.
    Вече повече от 30 години живеещите в двете махали нямат нормално водоснабдяване и канализация. "Исканията и жалбите са още от времето на Тодор Живков", разказаха специално за СмолянБгвести жалващите се райковци. Проблемите им наистина са сериозни. Снабдяването на Тиболска и Пепелска махала се извършва от водоем в местността "Старен", който се зарежда от неконтролирани водоизточници. Захранването на домовете с вода е по стари инсталации, които много от хората сами са си изградили.
    Налице е сериозна опасност от замърсяване на водоема, при което ежедневно сме поставени в риск за здравето и живота си, пишат хората в отправеното до кмета Мелемов и общинските съветници искане. Проблемите им могат да се решат, когато тръгне реализацията на проекта за Втори воден цикъл на Смолян. "Реализирането на този проект е последният ни шанс!", се казва в искането, подкрепено с подписите на 62-ма жители на Тиболска и Пепелска махала.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини