Русия отзова посланика си от Вашингтон

Русия е отзовала посланика си във Вашингтон Сергей Кисляк. Дипломатът е сред ключовите фигури в разследването на ФБР за евентуална руска намеса в изборите за президент в САЩ през 2016 г.

Това съобщава американската онлайн медия "Бъзфийд", позовавайки се на трима свои източници. В информацията се сочи като доказателство за твърденията си факта, че американско-руският бизнес съвет е организирал прощално парти в чест на посланика, което ще се проведе на 11 юли в хотела "Сейнт Реджис".

Руските медии също заподозряха, че Кисляк наистина е бил призован да се прибере у дома, съобщава БНТ. Някои от тях дори съобщиха, че мястото му ще бъде заето от руския зам. външен министър Анатоли Антонов, който фигурира в списъка на ЕС за санкционирани лица.

Името на Сергей Кисляк беше замесено в скандала с изборите в САЩ, като се твърдеше, че той е имал срещи с представители от администрацията на Тръмп, включително и с главния прокурор Джеф Сешънс, бившия съветник Майкъл Флин и първия съветник Джаред Къшнър, които са в полезрението на органите, разследващи връзките на американския президент с Кремъл.

Всеки един от тях е имал контакти или срещи с руския посланик Сергей Кисляк, който не случайно си спечели прозвища като "майстора на шпионажа", "Тифозната Мери" и "най-радиоактивния човек във Вашингтон".

Източник: http://offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини