В.”Слободен печат”: Борисов-супермен в балканската политика

Бойко Борисов: супермен в балканската политика, под това заглавие македонският в. "Слободен печат" помества портрет на българския премиер.

Борисов показа, че е политик от голям формат по време на масовите протести в разгара на социалната и икономическа криза в България в края на 2012 и началото на 2013 г., когато подаде оставка, пише изданието, като отбелязва, че това е ход, несвойствен за балканските политици. 

В статията, цитирана от БТА, се посочва също, че жизненият път на Бойко Борисов е доказателство, че политиката, както и боксът, е спорт за силни момчета, но и благородно умение, а "момчето" със скромен социален произход е показало, че със сила и ум и преди всичко с твърд характер човек може да остане в политиката повече от един сезон. 

Вестникът отбелязва, че след като е доказал качествата си на вътрешната сцена, Борисов очевидно се превръща във все по-уважаван партньор в европейската и регионалната политика, а България под негово ръководство се е превърнала във фактор на стабилността. 

Особено се цени ролята му в решаването на македонската политическа криза, пише вестникът, като добавя, че плодотворното посещение на македонския премиер Зоран Заев показва, че България смята да изиграе положителна роля за деблокиране на интеграцията на Македония в ЕС и НАТО. 

Времето и събитията ще покажат дали българският политически супермен може да се окичи и с епитет "балкански политически супермен", пише "Слободен печат".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини