Тапа на Маказа,проливен дъжд прогони туристи от Бяло море

цКилометрични опашки се образуваха днес на КГПП  Маказа-Нимфея и Златоград-Термес.При Маказа от гръцка страна колоната бе повече от 4 км.и стигаше до разклона за Нимфея.Повече от час нямаше никакво движение на автомобили.Изнервени шофьори поискаха личната намеса на областният управител за решаване на проблема. 

Областният управител Никола Чанев разговаря с началника на ГПУ Момчилград. Красимир Замфиров във връзка с образувалите се днес километрични опашки от двете страни на ГКПП Маказа.Основната причина е изключителната натовареност на границата между Турция и Гурция в дните на Рамазан Байрама, категорични са властите, завръщат се гастарбайтерте от Европа, а проливен дъжд. по гръцките плажове в следобедните часове е прогонил българските туристи обратно у нас и се е образувала тапа на КПП- то. Отворена е третата лента на пункта в посока България, надяваме се ситуацията да се нормализира бързо, следим трафика, заяви Чанев.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Iv
    Ivanov
    2 -1
    21:59, 24 юни 2017
    А Защо има КПП-та между 2 европейски страни ???? Другаде на подобни граници има само ограничителен знак за скоростта от 40 км/час. Къде е Бойко, за да разреши проблема ???
  • 2
    Ни
    Николай Георгиев
    0 -1
    22:21, 24 юни 2017
    Къде другаде? Между България и Румъния, или между Румъния и Унгария? М?
    • Ми
      Михайлова
      1 0
      22:39, 24 юни 2017
      Между Унгария и Австрия,между Белгия и Люксембург,между Белгия и Холандия.....да изброявам ли още къде?
      И редакторът да си оправи грешките в текста,защото е най-малкото смешно да правите подобни грешки в медия с претенции.Прави ми впечатление,че това е често явление при вас и е дразнещо.

Още новини

Последни новини