Меморандум за бъдещо сътрудничество подписаха в община Смолян партньорите от пет държави по проект MUSTER

Изображение 1 от 3

    „Радвам се, че този проект ни събра, опознахме се и има добър резултат.  Меморандумът гарантира,  че ние ще продължим нашето сътрудничество”, каза кметът Мелемов 

    Меморандум за бъдещо сътрудничество подписаха в община Смолян партньорите от пет държави на петата финална среща по проект MUSTER - Многостепенно управление за интегрирано и устойчиво регионално развитие. Документът подписаха кметът Николай Мелемов от Смолян /България/ и представители  местните власти от  Чита ди Кастело /Италия/, Жу Ле Тур /Франция/, Льорах /Германия/ и Сигишоара / Румъния/.

    „Радвам се, че този проект ни събра, опознахме се и има добър резултат.  Пожелавам успех на всички и поздрави на градовете от нас. Радвам се и за меморандума, защото той гарантира,  че ние и за в бъдеще ще продължим нашето сътрудничество”, каза кметът Мелемов  след подписването на меморандума. Гостите получиха като подарък и рекламни материали от община Смолян.  

    Срещата в Смолян е заключителна, като програмата на събитието стартира в четвъртък - на  22 юни т.г., с представяне на партньорите и вече проведените дейности и продължи и днес с презентации на тема "Демокрация в интелигентни градове – ролята на технологиите при комуникацията с гражданите" – ролята на дигиталните технологии във взаимодействието между администрация и граждани и презентации и дискусия с участието на младежи и младежки организации на тема „Моето бъдеще в Смолян, в България, в Европа“.

    „Искам да благодаря на партньорите, че срещите с тях бяха много полезни за нас в целия проект. Вярвам,  че добрите практики и опита, който нашите колеги успяха да видят във вашите градове са полезни и ние ще успеем да взаимстваме от вашите практики. Уверен съм, че ще се запазят добрите  връзки и ще работим и по други проекти. Администрацията и управлението  трябва да бъдат близко до хората.Именно затова този проект е важен - да бъдем близо до хората и да ги включим в управлението на нашите общности”, посочи на срещата и зам.-кметът Марин Захариев.

    Координаторът на проекта от италианската агенция „Утопи Конкрете” Карл-Лудвиг Шибел поясни, че има общи проблеми между градовете, сред които е миграцията на младите хора. Няма единна формула за решението на този проблем, но е добре да се изградят центрове за съвместна работа с младите хора.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини