Най-влиятелният актьор на нашето време се оттегля от професията

На 60-годишна възраст Даниъл Дей-Люис, често определян като най-значимия актьор на нашето време, обяви, че напуска професията.

"Даниъл Дей-Люис няма повече да работи като актьор", съобщи неговият представител Лесли Дарт. "Той е изключително благодарен на всички, с които е работил през годините, и на своите зрители". Дарт отбелязва, че да напусне професията е негово "лично решение" и нито той, нито негови представители няма да коментират повече по тази тема.

Британският актьор Сър Даниъл Дей-Люис е носител на две награди „Сателит“ и „Златен глобус“, три награди „Оскар“ и четири награди на БАФТА.

Той е единственият актьор в историята, който е печелил три награди „Оскар“ в категория „най-добра мъжка роля“ - за "My Left Foot: The Story of Christy Brown" -1989, "There Will Be Blood" - 2007 и "Lincoln" - 2012. 

Известен е като много придирчив актьор, напълно отдаден на ролите си. За последните 10 години се е снимал само в три филма. Последната му роля в киното е във филма "Phantom Thread", който ще излезе на екран в края на 2017 г.

Даниъл Дей-Люис е рицар-бакалавър от 2014 г. заради приноса му към драматургията.  

Variety допълва, че през 2013 год. Даниъл Дей-Люис влезе в класацията на 100-те най-влиятелни личности в света на Time.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини