15 ученици на обучение в елитни ресторанти в Португалия и Малта

Изображение 1 от 3

    15 ученици от Хасково, Стамболово, Свиленград и Пловдив ще стажуват в Португалия и Малта. В продължение на две седмици те ще се обучават в кухните на елитни европейски ресторанти.

    Това е възможно по проект „Европейски умения и обучение в сферата на здравословното хранене и туризма”. Проектът е спечелен от сдружение с нестопанска цел „Свят за всички” в Хасково по програма Еразъм+.

    Групата ще бъде сформирана от ученици от Eзиковата гимназия и Финансово-стопанската в Хасково, от СУ „Св. Климент Охридски” в Стамболово, от Гимназията по селско стопанство и икономика в Свиленград и от едно пловдивски училище.

    Учениците ще бъдат разделени в два потока, като първите заминават за Португалия през ноември. Втората група ще бъде на обучение в Малта в началото на април догодина.

    Заявления за участие в проекта се приемат до края на септември в канцелариите на всяко от съответните училища. Изискванията са младежите да са на възраст между 17 и 19 години и да имат общ успех от професионална подготовка не по-нисък от 4.50. Кандидатите ще бъдат одобрени от комисия, която в началото на октомври ще проведе събеседване с всеки от тях. При подбора ще се има предвид още мотивацията и професионалният интерес, уменията за работа в екип, самоконтролът и способността за адаптация, както и езиковите компетенции – учениците трябва да владеят поне един чужд език.

    Преди започването на стажовете, одобрените ще минат обучение в България.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини