Проект на Инициативната група „Ардино-Джебел” на Европейски финал

Изображение 1 от 6

    Проектът на СНЦ „Местна инициативна група Ардино-Джебел“ „Приложена Стратегия за местно развитие на територията на община Ардино и прилагане на Стратегия за водено от общностите местно развитие на територията на общините Ардино и Джебел“ спечели първото място в категорията „Инвестиране в изграждането на умения” на националния етап на конкурса „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2017“. На тържествена церемония в София председателят на СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“ инж. Изет Шабан и кметът на община Ардино Ресми Мурад получиха грамота и специален плакет от заместник-министъра на икономиката Александър Манолев.

    Председателят на СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“ инж. Изет Шабан изрази своята благодарност към Министерството на икономиката и на представителството на Европейската комисия в България, за това, че са оценили труда на екипа на СНЦ „МИГ Ардино-Джебел“. „Тези награди са стимул за насърчаване на предприемачеството в нашата страна. Надявам се с този проект да представим достойно България на европейските награди, защото подходът „ЛИДЕР “ е един комплексен инструмент и за насърчаване и стимулиране на предприемачеството в селските райони “, заяви Изет Шабан.

    Конкурсът „Европейските награди за насърчаване на предприемачеството“ е учреден от Европейската комисия (ЕК) през 2005 г. и се организира за единадесета поредна година от Министерството на икономиката. Инициативата има за цел да активизира ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.

    Отличените проекти на първо и второ място ще имат възможността да представят България във финалния, европейски етап през месец ноември в Естония, където ще влязат в конкуренция с представители от 32 държави.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини