Съдии наградиха ученици от ФСГ за есета за насилието

    10 ученици от Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“ получиха награди за участието си в образователна програма. Тя носи името „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури”.

    По време на заключителната част на програмата бяха отличени и тримата призьори, изготвили най-добри есета на теми, свързани с насилието. На първо място е класирана разработката на Виктория Апостолова от 9 клас, втора е Димитрия Василева – 11 клас, а на трето място – Добрина Георгиева – 11 клас. В есетата си трите момичета бяха застъпили тезата, че човек не се ражда насилник, а средата и обстоятелствата го създават такъв. Те смятат, че насилието се поражда най-често в семейството на детето и в училище. Като съпътстващи фактори, подтикващи към насилие, са бедност, безработица, филми с убийства и други.

    Есетата на гимназистите са оценявани от комисия от трима съдии – Стратимир Димитров, който е и координатор на програмата, Нели Иванова и Павлина Господинова.

    Трите отличени девойки, заедно с останалите 7 ученици, получиха грамоти и предметни награди от председателя на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова.

    По-късно учениците от бившия Икономически техникум участваха и във викторина. Те трябваше да отговарят на въпроси на правна тематика. Най-активните също получиха награди.

    На награждаването присъстваха още съдии и прокурори.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини