79 са загиналите и изчезналите след пожара в Лондон

Изображение 1 от 4

    Броят на загиналите и изчезналите след пожара в жилищен блок в Лондон в сряда достигна 79, сочат данни на полицията в британската столица.

    Предишните данни бяха за 58 жертви.

    Стюарт Кънди, високопоставен представител на лондонската полиция, заяви, че може да има известна промяна в броя на загиналите, но той няма да е толкова висок, колкото са били най-песимистичните оценки. Петима човека, водени за безследно изчезнали, са били открити и са добре.

    Някои от семействата, живеещи в 24-етажния блок Гренфел тауър, са загубили повече от един член.

    Пожарът избухна в района Северен Кенсингтън на 14 юни. Двеста огнеборци с 47 противопожарни коли се включиха в гасенето. 

    Лондонската полиция публикува вчера три снимки от вътрешността на сградата, показващи в детайли как пожарът я е унищожил. 

    На една от снимките се вижда изгорял асансьор, но не става ясно на кой етаж е направена тя. На друга е заснет апартамент, покрит с бяла пепел и отломки.

    Двама британски министри казаха вчера, че външната облицовка, използвана при реновирането на Гренфел тауър, може би не отговаря на британските стандарти за строителство и полицията разследва дали това е така

    Великобритания запази днес минута мълчание в памет на загиналите при пожара, предаде ДПА.

    Стотици хора се събраха край Гренфел тауър. Премиерът Тереза Мей съобщи, че държавната администрация също ще запази минута мълчание в памет на жертвите.

    Британските власти съобщиха, че ще помогнат на сирийското семейство на първия официално потвърден загинал в пожара в Лондон да посети Великобритания.

    Двадесет и три годишният Мохамад Алхаджали е единствената жертва на пожара в сряда в жилищния блок Гренфел тауър в Лондон, който официално е идентифициран. Трудният процес на разпознаване на загиналите продължава.

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини