Артисти дадоха всичко от себе си на сцената в Девин за лечението на Атанаска

    Артисти от Девин, гости-изпълнители и звезди се раздадоха на сцената на Културния дом в Девин в голям благотворителен концерт, посветен на 18-годишната Атанаска Тарашева.

    Благотворителните инициативи започнаха още през деня с благотворителен базар, а две бъгита се предлагаха за разходка на туристите. Заради дъжда, концертът, който предварително беше обявен, че ще се състои на площада, се премести в залата на Културния дом, благодарение на създадената от община Девин организация. Концертът започна с приветствие на кмета на Девин Красимир Даскалов, който благодари на всички в залата за благотворителния им жест. Три водещи в народни носии обявяваха изпълнителите. А те наистина бяха букет.

    Народната певица Надежда Башова откри с химна на Родопите „Бела съм, бела, юначе”. Съпровождаше й гайдарят Емил Чолаков. Две дечица - Йоана Горанова и Александър Сталев изпълниха химна на Девин, написан от небезизвестния Асен Масларски. После на сцената забиха рок-бандата RADIOAKTIV от Девин. Саздателят на групата Ивайло Крушков, вече дипломиран 18-годишен музикант, сподели, че участието им е вдъхновено от духа, който има Атанаска – тази сила, която я крепи, за да се бори с болестта. Специално от София беше пристигнал вокалист-приятел на Ивайло, който посвети песен на Атанаска.

    После феерия от ритми завладя Културния дом в Девин. Разтърсиха го танците на Клуб „Хоро” от Смолян, Девин Денс Клуб, младите талантливи танцьори от НЧ „Светлина” – село Гьоврен, с ръководител Николай Проданов. Към тях се присъединиха гайдарите на НЧ „Народна просвета” – Девин, с ръководител Емил Чолаков.

    И ето, че на сцената изгряха звездите. Джина Стоева намери подкрепата на танцьорките от Клуб „Хоро” за бързите ритми, Искрен Пецов ни върна в света на латиното, и не само... А рапърът Устата беше несравним и накара публиката и водещите да танцуват. За финал – фолк-дивата Пламена.

    На всички изълнители, които дариха участието си в този концерт, благодарим и поклон пред тяхната съпричастност!

    След концерта в лобито на хотел „Персенк” в Девин се състоя бляготворителен търг на картини, дарени от художници от Родопите за каузата на Аатанаска. Произведения си закупиха депутатът от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова-Проданова, домикините от хотел „Персенк”, на които изказваме специална благодарност, кметът на Девин Красимир Даскалов, председателят на Общинския съвет в Девин Руси Чаушев.

    Благодарни сме за жеста им! Поклон пред художниците, които предоставиха творбите си за каузата – „Да помогнем на Атанаска”!

    Величка Петкова

    Медийни партньори на концерта са регионалната телевизия еТВ - Хасково, сайтовете СмолянБгвести и Смолянпрес.

    Запис на концерта може да гледате в понеделник – 19 юни, в секция „Мултимедия” на сайта СмолянБгвести.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини