27 °C

Две жени влизат в проекта "СИРИУС"

 Най-малко две жени ще бъдат сред шестимата участници в експеримента "СИРИУС", при който на Земята ще бъдат пресъздадени условията на полет в далечния космос, съобщиха организаторите от руския Институт за медико-биологични проблеми на Руската академия на науките, цитирани от ТАСС. Той ще бъде проведен в Москва през ноември.

"Екипажът на кораба ще се състои от шестима човека от различни националности. При това в него ще бъдат включени минимум две жени", казаха от Института.
Първият 14-дневен експеримент ще бъде проведен през ноември. Общо в рамките на проекта ще има няколко серии от опити с продължителност от 14 дни до година в периода от 2017 г. до 2022 г.

Името "СИРИУС" се разшифрова като Scientific International Research In Unique terrestrial Station (Научно проучване в уникален наземен комплекс). Партньори на Института за медико-биологични проблеми ще бъдат НАСА, японската и немската космически агенции, руската корпорация Роскосмос, Центърът за подготовка на космонавти, московското предприятие "Звезда".

Учените ще изследват груповите и междуполовите взаимодействия, биохимията на членовете на екипажа и техния имунитет. Ще бъдат тествани новите системи за поддържане на психическото състояние на космонавтите, по-конкретно оранжерии и виртуални системи.

"Как засяга феноменът "излитане от Земята" психоемоционалното състояние на екипажа? Могат ли средствата за психологическа поддръжка да компенсират неблагоприятното влияние на този феномен?", са някои от въпросите, които интересуват организаторите на експеримента.

Източник: http://www.cross.bg

Хороскоп за 19.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини