Себахатин Гьокче развя българският флаг пред 50 000 ротарианци в Атланта

Изображение 1 от 6

    Президентът на Ротари клуб-Кърджали Себахаттин Гьокче е единственият представител на ротарианците от Южна България,който присъства на Конвента по случай вековния юбилей на Ротари Интернешенъл.Гьокче бе поканен и се включи в делегация от 15 президенти на клубове от страната която присъства на празничните церемонии в Атланта,САЩ.Те траеха три дни и завършиха преди ден.

     Ние сме едно голямо семейство.В честването взеха участие над 50 000 ротарианци от цял свят,сподели от САЩ Себахатин Гьокче.Той подчерта,че нашата група ,начело с дистрикт гуверньорът Димитър Димитров е развяла българския флаг на Конвента.Членовете на делегацията ни били в бели ризи с традиционни български шевици и се отличавали от останалите гости.

    Сред впечатляващите срещи била тази с Бил Гейтс.Ротарианците ни са имали възможност да посетят Капитолия.

    Ротари Интернешънъл (на английски: Rotary International), или само Ротари, е доброволческа, хуманитарна и неправителствена организация с нестопанска цел със седалище в Еванстън, окръг Кук, щата Илинойс, САЩ.

    Включва разпръснати по целия свят клубове, известни като Ротари клубове. В света има повече от 32 000 клуба в повече от 200 страни с над 1,2 милиона членове. Членовете на Ротари клубовете са известни като ротарианци. Декларираната цел на организацията е да събира на едно място лидери, които доброволно да отдават времето и уменията си, за да служат на своите общности и света. Членовете обикновено се срещат седмично за закуска, обяд или вечеря, което е както социално мероприятие, така и възможност за осъществяване целите на организацията.

    Първият Ротари клуб е създаден през 1905 в Чикаго, (САЩ) от адвоката Пол Харис. На 23 февруари Пол Харис провежда среща с трима свои приятели, за да обсъди една идея. На срещата присъстват: Сил­ве­с­тър Ший­л, тръговец на въглища, Гу­с­та­вус Е. Ло­ер, ми­нен ин­же­нер и Хи­рам Шо­ри от ши­ва­ш­кия би­з­нес. Те избират името Ротари (на английски rotary - въртящ се, ротационен), защото решават сед­ми­ч­ни­те сбир­ки да ста­ват в различните офиси на членовете, като се ре­ду­ват.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Па
      патент на вестника
      0 0
      19:59, 16 юни 2017
      неправилно членуване в заглавието. Турци ли ви пишат статиите

    Още новини

    Последни новини