КЕВР обсъжда цената на тока от 1 юли

Продължават обсъжданията за цената на тока от 1 юли. Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов е поканил за обществено обсъждане днес представители на различни институции, комисии, министерства и граждански сдружения.

Ще бъдат обсъдени преференциалните цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници и актуализация на преференциалните цени на електрическата енергия, произведена от биомаса.

В началото на месеца производителите и електроразпределителните дружества представиха на открито заседание възраженията си срещу доклада на регулатора, в който се определя минимално поскъпване на тока за бита средно с 1,38% от средата на годината.

Крайните цени на тока ще бъдат определени на закрито заседание на КЕВР на 30 юни и ще важат за периода 1 юли 2017 – 30 юни 2018 година.

Според доклада на регулатора следващия месец най-голямо ще бъде увеличението на цената за клиентите на ЧЕЗ България – с почти 2%. В Югоизточна България, където оперира "Електроразпределение Юг", цената ще бъде увеличена с процент и половина. За "Енерго-Про" поскъпването на тока за битовите потребители се предлага да бъде в рамките на 0,22 на сто.

Източник: http://kanal3.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини