17 юни е денят на Атанаска - благотворителен базар, концерт и търг събират средства за лечението на 18-годишното момиче

Изображение 1 от 3

    Благотворителен базар, голям концерт и търг с произведения на художници от Родопите организират община Девин и Инициативен комитет, за да се съберат час по-скоро необходимите средства, за да продължи лечението на Атанаска Тарашева. Денят е 17 юни и той е обявен за Ден на благотворителността.

    Тогава в Девин още от 10 часа сутринта ще отвори благотворителния базар. По същото време две бъгита ще привличат погледите на туристите в града. Благотворително ще се предлага разходка с високопроходимите машини. От 18 часа на Девин ще гостува руска група. В 19 часа започва същинският концерт. В него участват родопската певица Надежда Башова и гайдарят Емил Чолаков, местната рок-група RADIOAKTIV, Девин Денс Клуб, Клуб "Хоро" - Смолян, латино партизанинът Искрен Пецов, Рап-певецът Устата, звездите на попфолка Джина Стоева и Пламена. Всички изпълнители даряват участието си в концерта.

    Голямата цел на организаторите е спешно да се съберат средства. За продължаване на лечението на Атанаска Тарашева в момента са необходими над 33 000 лева. На момичето в момента се прави кръвопреливане, за да се стабилизира за предстояща на 16 юни поредна химиотерапия. Основните средства са необходими за заминаването на Атанаска за Франция. То се планира за 28 юни. До тогава тези 33 000 лева трябва да бъдат събрани.

    Постъпленията по банковата сметка обаче в момента не са големи. 400 лева и 50 стотинки бяха събрани от трите благотворителни кутии в Смолян. Осигурени бяха и кръводарители.

    Инициативният комитет и община Девин отново ви призовават - дарете, за да помогнете на едно младо момиче да живее и да следва мечтите си!

    Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, Експрес банк, Альоша Тарашев - баща

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини