Осветена икона от Бачковския манастир ще пази Атанаска, дариха я игуменът Архимандрит Симон и кметът на Забърдо Валентин Черпоков

Изображение 1 от 6

    Специално осветена икона на Света Богородица донесе от Бачковския манастир кметът на село Забърдо Валентин Черпоков. Тя е дарение от игумена на Бачковската света обител Архимандрит Симон и от него. На иконата има послание от игумена за 18-годишната Атанаска Тарашева. То гласи: „За благословение на Атанаска, с молитвено благопожелание за телесно здраве и душевно спасение. Нека този свят образ на Божията майка и нейният Божи син да бдят над Атанаска и да й помагат в трудните моменти от нейния живот!” Освен иконата, Архимандрит Симон дарява парична сума от собствената си заплата за лечението на момичето.

    Благотворителните инициативи за Атанаска в Пловдив започнаха днес с базар пред  Драматичния театър. От 19 часа тече концерт, който беше открит от зам.-кмета на Пловдив Георги Титюков.  От името на роднините на Атанаска Петя Гайдарова благодари на всички хора в залата на Драматичния театър, за това че са съпричастни с мъката на едно семейство. „В тази кампания сме се убедили, че има добри хора и българският народ е добър. И когато е единен се случват чудеса. Затова и народният ни танц е хоро, защото не се играе от един човек. Проблемът на българина е, че мисли от табела до табела. Това, което е сполетяло Атанаска, утре може да сполети човек от Пловдив. Затова ви благодарим!”, обърна се Петя Гайдарова към пловдивчани в залата.

    В концерта в Пловдив участват Орхан Мурад и други звезди на Пайнер, Формация Паскалев - Пловдив, оркестър Наздравица, Танцов клуб "Антерия" - Пловдив.

    За девойчето се набират средства и по сметката на бащата Альоша Тарашев.
    Банкова сметка: BG44TTBB94001526328447, Експрес банк.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини