Intel показа компютър с размерите на кредитна карта

Intel скоро ще започне да продава компютър с размерите на кредитна карта. Устройството Compute Card може да конкурира по спецификации дори някои лаптопи.

Compute Card е с размери 95х55х5мм като ще се предлага с избор от различни процесори. Базовата версия ще разчита на Intel Celeron N3450. Ще се предлагат и версии с процесори от серията Core i, включително i5-7Y57 с Intel vPro технология.

Оперативната памет на всички версии е 4GB. По-евтините ще разполагат с 64GB eMMC памет за файлове. Версиите на Compute Card с Core i процесори ще имат 128GB SSD. Малките компютри имат Intel WiFi и Bluetooth 4.2.

елта на Intel е Compute Card да се използва като модул за най-различни устройства - умни монитори, индустриални компютри, интерактивни дъски за класни стаи, мини компютри, таблети, умни домове и др. Компанията вече има и партньорства с водещи производители, които ще разработват и предлагат тези устройства.

Има възможност Compute Card да бъде и преносим персонален компютър. Потребителят ще може да го носи със себе си, като ще се нуждае от докинг станция, за да го свърже с монитор, клавиатура и мишка, или пък с таблет с модул за него. Поне такива са надеждите на Intel. Устройството ще започне да се продава от август т.г., като за сега цената остава неизвестна.

Източник: www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини