Министър Караниколов: Пеевски не е участвал пряко в приватизационни сделки

Новият министър на икономиката Емил Караниколов за пореден път отрече да познава Делян Пеевески и банкера Цветан Василев, с които се свързва името му, тъй като именно Караниколов е одобрявал приватизационни сделки, свързани с двамата. 

Емил Караниколов е бивш шеф на Агенцията по приватизация и по негово време са одобрени сделките с Булгартабак, с ИПК Родина и с Дипломатическия клуб в Бояна - и трите свързани с Делян Пеевски. 

"Пеевски и Василев директно не са участвали пряко в приватизационни сделки", категоричен беше Каранаиколов, който беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия. "Категорично ясно е на кого е "Булгартабак" - на ВТБ и Агенция за приватизация има отношения само с този купувач", каза още Емил Караниколов. А дали сделките са скандални - по думите му - "категорично не", всички са съобразени със закона и към днешна дата би повторил същите действия. 

Емил Караниколов коментира и сделката с Дипломатическия клуб в Бояна, при която той беше закупен от трима студенти, живеещи в Студентски град, на възраст от 21 до 24 г. за 8.5 млн. лв.

Емил Караниколов коментира, че сделката е напълно законна, тъй като е одобрена чрез банков кредит. "А защо банката е дала на тях кредит, трябва да се пита банката", отговори Караниколов. Той беше сигурен обаче, че ако види нещо нередно в някоя сделка, веднага ще сезира прокуратурата и ДАНС. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    баба илийца
    1 0
    13:52, 30 май 2017
    Намерили кого да питат за Пеевски и цв насилев Че то и този ПЪРДИ в едно гърне с тях каек така ще признае Но Бойко такива си ги отглежда
  • 2
    Какъв министър е този пръдлю ми той няма и 30 г Сигурен съм че работата му в министерството е цял да привиква колежките си и да се заглежда по ДУПЕТАТА им И ние чакаме от такива хора ИКОНОМИКА Бойкоооооооооооооо Бойко много ВЕРЕСИИ натрупа Време е да си починеш в БАНКЯ и след това да се заемеш ОХРАНИТЕЛНА дейност там тие ХЪСА и ПРИЗВАНИЕТО
Последни новини