Стрелба и арест на абитуриентски бал в Пловдив

Шофьор на бял джип хонда, който кара абитуриент за хотел “Санкт Петербург“ в Пловдив, стреля няколко пъти с пистолет във въздуха вчера.

Стрелбата е станала недалеч от хотела. Мъжът извадил оръжието пред погледите на стотици хора и полицията.

Униформените веднага реагирали и обградили стрелеца.Той беше разпитан от служители на Криминална полиция и задържан.

Мъжът обясни, че стрелял, за да направи шоу на абитуриента, който му бил братовчед, предаде Нова телевизия.

Цели 18 случая на неправилно превозване на пътници са установени във вторник по време на абитуриентските балове в Пловдив, съобщиха от полицията. Няма обаче допуснати пътни произшествия с участието на зрелостници.

При осъществения пътен контрол по време на абитуриентските тържества в града служители на сектор “Пътна полиция” са констатирали куп случаи, при които пътници в автомобилите са се показвали през прозорците и люковете или са били седнали върху рамките на вратите.

Нарушенията са заснети с мобилни камери за видеоконтрол и след обработка на материалите предстои да бъдат наложени съответните санкции, предвидени в Закона за движение по пътищата, уточниха от полицията.

В Пловдивска област същия ден общо са възникнали 25 катастрофи с материални щети и още 3 с петима пострадали. При проверки за безопасност на движението са спрени общо 87 моторни превозни средства. Установени са 113 нарушения, за които са издадени актове и глоби с фиш. ОДМВР - Пловдив напомня, че проверките за спазване на правилата за движение ще продължат в режим на нулева толерантност към нарушителите

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини