Ардино отбеляза деня на славянската писменост 24 май

„Нека в деня на просветата и книжнината да кажем, че да сътворяваме себе си е предизвикателство, на което трябва да отговаряме. Да се упражняваме в духовното означава да творим в главите си свят, а в сърцата си светлина. Да знаем, че словото е дихание, което събужда мъртвото. Да запазим жив пламъка на духовното безпокойство”. Това заяви кметът на община Ардино Ресми Мурад в приветствие по случай 24 май - Денят на славянската писменост и българската просвета и култура. Той поздрави от все сърце всички изявени ученици от общината, заели призови места в областни и национални конкурси, олимпиади и състезания. Пожела на младите призьори здраве, нови успехи, късмет и да продължават да прославят Ардино в България и по света. Благодари на учителите, възпитателите и ръководствата на общинските училища, центрове и спортните клубове за полагания професионален и творчески труд. Поздрави и читалищните и библиотечни работници, самодейците и творците на словото, които отново станаха повод името на Ардино да се чуе в страната и в чужбина.
Ученици, учители, деца от детски градини, просветни и културни дейци се включиха в традиционното общоградско тържество в Ардино, за да заявят почитта си пред делото на солунските братя Кирил и Методий.
В празничната програма участие взеха малчуганите от ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка”. Танцьорите от клуба за народни танци „Хопни тропни” към СУ „Васил Левски” с ръководител Снежана Аврамова по проект „Твоят час”обраха аплодисментите на присъстващите. В програмата се включиха още детска вокална група „Звънче” към читалище „Родопска искра” с  ръководител Ергюн Мюмюнов и самодейците от Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) - ОДК .
Гости на събитието бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, общинският съветник Салих Бахтияр от побратимената община Нилюфер, Бурса.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини