Хванаха имитатори на лога на известни марки

Двама хасковлии са задържани са изготвяне на заготовки с лого на защитени търговски марки. Хасковските криминалисти спипали имитаторите при проверка на адрес на улица „П.Берковски” в областния град.

Мъжете на възраст 27г и 30г правели заготовките на популярни марки без да имат разрешението на правопритежателите.

От обекта са иззети 330 платнени заготовки, 14 готови вече артикула, 457 парчета гофрирана хартия с щампи и лого, 27 ленти с надпис и 26 ситопечати с различни марки. По случая в Районното полицейско управление на Хасково е образувано досъдебно производство по чл.172-б, ал.1 от НК. Двамата фалшификатори могат да получат до лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева, заради това, че без съгласието на притежателя на изключителното право са използвали в търговската дейност марка и промишлен дизайн, обект на това изключително право.

  haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Чу
    Чуденка
    11 0
    14:36, 23 май 2017
    Има ли поне едно наше лого, заради което някой, някъде арестува, затваря и глобява гражданите си?
    • До
      Додото
      19 0
      15:03, 23 май 2017
      Не, няма такова наше БГ лого, защото няма такива лобистки интереси, които да защитават някои наши марки. Забележете- за нарушаване на "Марковите" етикети и интереси може да бъдат осъдени на 5 години лишаване от свобода. А за убийство при катастрофа при шофиране в нетрезво състояние, ползване на наркотични вещества и избягал от местопроизшествието....условна присъда. Вие си правете изводите.....
  • 2
    Са
    само така
    10 0
    15:08, 23 май 2017
    Продължавайте така с глоби, заплахи и политика на унищожение ще се преуспеем
Последни новини