БСП с позиция за Плана за финансово оздравяване на община Кърджали

ПОЗИЦИЯ НА БСП-Кърджали относно План за финансово оздравяване на Община Кърджали за периода 2017-2019 г.

Като група съветници и ръководство на БСП-Кърджали заявяваме, че не можем да подкрепим предложения от Общинска администрация План за финансово оздравяване на Община Кърджали за периода 2017 – 2019 г.

Категорично неприемливо за нас е жителите на Община Кърджали, най-пострадалите от лошото финансово състояние, резултат от лошото управление на Общината, да бъдат хората, върху които ще се стоварват допълнителни тежести като заложеното увеличение на местните данъци и такси.

За нас намаляването на средствата, предвидени за образование, култура и масов спорт, е лесният начин да се изготви този План. Разбирането ни за решаването на проблема се състои в това да се търсят начини за привличане на приходи, а не единствено да режем разходи.

Ние сме против дискусията за финансовото оздравяване на Община Кърджали да придобива политически привкус и да се използва позицията: „Едните са винаги виновни, другите – винаги критикуващи.“

БСП – Кърджали има самочувствието на градивна опозиция в Общинския съвет и се старае да предлага решения, а не да прави единствено констатации. Считаме,че възможностите, които Община Кърджали има чрез разработването на туристическия сектор и рационалното използване на зоните около Водното огледало, са перспективата за развитие на нашия регион. Припомняме, че през 2012 г. Общинският съвет прие структура и гласува Правилник за дейността на общинско предприятие „Туристически дейности и управление на спортни имоти“. Днес БСП – Кърджали предлага на Кмета на Община Кърджали да се съобрази с това решение на Общинския съвет и да предприеме конкретни действия, като се ангажира с ясни срокове за реализацията на това решение.

Считаме че Община Кърджали разполага с добър източник за постоянни приходи, който е неизползван в достатъчна степен до този момент – възможностите, които регионът предлага за туризъм, отдих и спорт. Тези възможности бяха неимоверно увеличени, особено след отварянето на ГКПП „Маказа“. Това е начин Общината да генерира постоянни приходи и да осъществява контрол върху тях. В противен случай така предложеният План за оздравяване на Община Кърджали е неприемлив за нас.

БСП-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини