Вестник протестира с напълно празни страници

Турски вестник излезе с напълно празни страници заради ареста на двама журналисти.

Турският опозиционен вестник с висок тираж "Сьозджу" излезе днес с издание с напълно празни страници, след като двама от журналистите му бяха задържани при полицейски акции, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Днешното "специално издание за свободата на печата" се състои от 20 страници и може да се намери по павилионите в страната.

Арестите на двамата журналисти вчера бяха извършени заради подозрения за връзки с Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО), която според турските власти стои зад опита за преврат в Турция през юли м. г.

"Сьозджу" е светски вестник с лява ориентация и е третият по тираж в страната. Вестникът често критикува правителството на президента Реджеп Тайип Ердоган, а така също и гюленисткото движение.

Задържаните журналисти са редакторката на интернет изданието Медиха Олгун и кореспондентът в Измир Гьокмен Улу, съобщи агенция Доган.

Вторият е публикувал информация миналата година за плановете за почивка на президента Ердоган, приблизително по времето, когато бе извършен опитът за преврат.

Най-малко 145 медийни служители са зад решетките в Турция, която се нарежда на 155-о място сред 180 държави в класация на Репортери без граници въз основа на индекса за свобода на медиите. 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини