Окръжна прокуратура-Кърджали внесе обвинителен акт за умишлено убийство на бебе в безпомощно състояние

Окръжна прокуратура-Кърджали внесе в съда обвинителен акт спрямо Наджие М, на 27 г., и Исмаил М., на 23 г., за това, че в съучастие като съизвършители, умишлено умъртвили малолетно лице от женски пол-бебе, което се намирало в безпомощно състояние и убийството е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, т. 5 и т. 9 във връзка с чл. 115 във връзка с чл. 20, ал. 2 във връзка с ал. 1 Наказателния кодекс. По отношение на Наджие М. деянието е квалифицирано и по точка 3 на чл. 116 ал. 1 от Наказателния кодекс, тъй като престъплението е извършено по отношение на нейна рождена дъщеря.    

Обвиняемата Наджие М. живеела на съпружески начала със свидетеля М.Н. в гр. Кърджали от 2007 г., като от съвместното им съжителство имали три малолетни дъщери. През септември 2015 г. обвиняемата разбрала, че е бременна, но по това време не били в добри отношения с М.Н. и  живеели разделени. Тя се притеснявала, дали той ще припознае четвъртото й дете, и се страхувала да не упражни насилие върху нея, защото бил много ревнив. Поради тази причини обвиняемата не споделила с никого за  бременността си, като твърдяла, че е болна.

На 24 април 2016 г. обвиняемата Наджие М. родила  сама бебе от женски пол в апартамента на леля си в гр. Кърджали. Същия ден тя оставила дъщеря си в спалнята на жилището, почистила и се прибрала при трите си деца, които били в друг апартамент. На следващата сутрин отишла на работа в цех за пакетиране, като през обедната почивка ходила до бебето, за да го нахрани. Тя продължила да полага по този начин грижи за трите си деца и новородената си дъщеря в продължение на една седмица.

На 30 април 2016 г. брат й Исмаил М. отишъл в апартамента и видял бебето, покрито с одеяло. То било живо и издавало звуци. Обвиняемата Наджие М. предложила на брат си да оставят бебето вечерта до тоалетна в кв. „Възрожденци“ в гр. Кърджали, близо до бившето млекопреработвателно предприятие, като не искала близките й да научат, че е родила дете. Обвиняемият Исмаил М. приел предложението. Същата вечер, около 21 часа, обвиняемата нахранила бебето с мляко, завила го в бяла калъфка за възглавница, сложила го в найлонова торба и го дала на брат си да го носи по пътя. Когато стигнали до уговореното място, обвиняемата Наджие М. посочила на брат си да остави бебето на земята, в тревата, близо до дърво и до двуметрова метална ограда, обрасла с храсти. Обвиняемият го извадил от торбата и оставил бебето, завито с калъфката. След това двамата се прибрали в домовете си. Трупът не бебето е бил открит на 2 май 2016 г. от свидетел, който търсел отпадъци в близките контейнерите. По делото е установено, че от 21 часа на 30 април 2016 г. до неустановен час на 1 май 2016 г. е настъпила смъртта на детето, поради общо охлаждане, в резултат на въздействието на ниски температури на околната среда върху организма на бебето. По делото са извършени множество експертизи, разпитани свидетели, иззети веществени доказателства и др.  Предстои Окръжен съд-Кърджали да насрочи заседание по делото.

Това съобщиха от  Пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини