Дъжд и гръмотевици до края на седмицата

Валежи и гръмотевични бури се задават в следващите дни, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес ще остане топло и слънчево в по-голямата част от страната. Още следобед обаче ще започне развитие на купесто-дъждовна облачност над северозападните райони и там се очаква да превали и прегърми.

В петък ще има валежи на повече места в страната, само по Черноморието ще има разкъсана облачност и там не се очакват превалявания. Очакват се гръмотевични бури над западните, южните и северните райони на страната, като температурите ще се понижат само в Западна и части от Северна България. В останалата част от страната ще бъде все още топло с температури до 26 градуса. За София максималната температура ще бъде около 18 градуса.

В събота, на Гергьовден, отново се очакват валежи и гръмотевици на повече места, предимно в Западна и Централна България. Дневните температури още малко ще се понижат и ще бъдат между 17 и 23 градуса. По Черноморието се очакват около 16 градуса.

В неделя също ще превали и прегърми на места, повече в Централна България. Максималните температури ще бъдат между 21 и 25 градуса, като отново по-хладно ще бъде по Черноморието - около 16-18 градуса.

От понеделник ни очакват отново валежи и по-хладен въздух, а температурите ще се понижат в западните и северните части от страната. Стабилизиране и по-високи температури се очакват от сряда - 10 май.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини