Делегация от Кирково посети Измир по повод Денят на детето

Делегация от община Кирково, начело с кмета Шинаси Сюлейман, посети побратимената турска община Газиемир, Измир. Визитата бе по покана на кмета Халил Ибрахим Шенол и бе по повод 23 април - Денят на детето в Турция, който е един от най-значимите празници в южната ни съседка.

Групата включваше и ученици по проекта на Министерството на образованието и науката (МОН) „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности "Твоят час" с дейност „Пей и танцувай” към ОУ „Христо Смирненски” от кирковското село Фотиново с ръководител Зекийе Хасан.

Учениците от Фотиново взеха участие в Международния танцов фестивал, който е с двайсет годишна традиция. На самият празник 23 април всички групи с националните знамена и народни носии участваха в тържествен кортеж до огромна сцена с видеоекран. Нашите ученици представиха достойно два български танца и обраха аплодисментите на многохилядната публика.

Едноседмичният престой на децата в средиземноморския град бе наситен с много емоции, културни изяви и посещение на исторически паметници на културата в региона. Кирковските деца видяха за първи път античния град Ефес, къщата на Дева Мария,  древното селце Шириндже, край Селчук.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини