Кърджалийско изкуство в дома на американския посланик

Празник на изкуствата под надслов „Арт и музика” подготвиха за своите гости посланикът на САЩ Ерик Рубин и съпругата му Никол Симънс на 27 април 2017 година. Дипломатът събра в резиденцията си в София десетки творци и приятели на американската мисия. На тържеството бе отбелязана 100-годишнината от рождението на джаз-легендата Ела Фицджералд. С интерпретации на нейни известни песни се представи Марина Господинова.

В изложба под надслов „Експресивни пейзажи от Америка и България” със свои платна се включват седем американски и шест български творци. Хари Атанасов, секретар на Дружеството на художниците в Кърджали, уч„аства със своя акварел „Родопско утро”. Картината бе „набелязана” от Никол Симънс при посещението на посланическото семейството в столицата на Източните Родопи в края на март. Тогава тя разгледа десетки творби на местни автори в Керимовата къща.

На празника на изкуствата, освен  авторът Хари Атанасов, бяха поканени и съпругата му Пенка Атанасова, както и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ”.За съжаление Хари и Пенка Атанасова не успяха да се приберат от Италия за празника.Кърджали бе представен от Валентина Иванова.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини