65 работодатели наемат 326 младежи по програма

Изображение 1 от 3

    65 работодатели от Хасковска област ще осигурят заетост на 326 млади хора до 29-годишна възраст за срок от 6 месеца. Това одобри Комисията по заетост към Областния съвет за развитие на област Хасково на провелото се днес заседание, председателствано от зам.-областния управител Росен Кузев.

    Трудовата заетост на младежите е по схемата „Обучение и заетост на младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Днес бяха разгледани, оценени и класирани по предварително определена методика постъпилите в срок заявки от работодатели.

    Одобрената за 2017 г. сума за област Хасково по тази схема е 1 212 177 лв. Тя се оказа недостатъчна за всички постъпили заявки. 65-те одобрени предложения на работодатели са на стойност 1 209 512 лв. В тях са включени 60 заявки от фирми от бизнес сектора, четири от общински администрации – Хасково, Димитровград, Тополовград и Маджарово и общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване“-Свиленград.

    В графата резерви са още 4 Общини – Стамболово, Харманли, Любимец и Свиленград и едно ОП „Благоустрояване“-Димитровград. Техните заявки са на стойност 210 799 лв. Те планират да осигурят заетост на 61 лица. На заседанието стана ясно, че до дни стартира друга схема за младежка заетост, при която няма ограничения в размера на средствата и институциите ще могат да се възползват от нея, ако не бъде осигурено финансиране по настоящата схема.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      Запознат
      2 0
      10:10, 28 апр 2017
      Заявкиге от бизнес сектора и държавните администрации са само за чистачки,дори местата в бизнес сектора да са обявени за други позиции,безработните се ползват само за чистене и обща работа,което е злоупотреба с отпуснатите средства. Дори да ви наемат по тази програма за сладкар,фризьор,маникюрист,готвач или каквото и да е,фирмите ще ви експлоатират само като чистач и мияч,затова веднага сигнализирайте до Бюро по труда и Инспекцията по труда. Патил съм си. За младите хора с професии пак няма шанс.
    • 2
      Пи
      Питанка?
      2 0
      21:53, 28 апр 2017
      Заявените работни места за какво са, за чистачи и общи работници ли? Пак работа за циганите, а за българските младежи има ли заявени места?

    Още новини

    Последни новини