"Институт Монтесори България" се присъедини към Международната асоциация "Монтесори

Българската национална организация "Институт Монтесори България" официално се присъедини към Международната асоциация "Монтесори" - Association Montessori Internationale (AMI), съобщиха от организацията.

Договорът за присъединяване е подписан на официална церемония по време на Годишната генерална среща на организацията в Амстердам, Холандия, от Лин Лауренс, изпълнителен директор на AMI, и Филип О’Брайън, президент на AMI.

С присъединяването в България вече са създадени условия за осигуряване на качествено Монтесори образование и спиране разпространението на нелегитимни и некачествени компании, обучения, програми, центрове и други злоупотреби с името Монтесори, отбелязват от организацията.

Сега вече българските учители и родители с членството си в българската национална организация ще ползват предимствата като членове и на световната организация, основана от д-р Мария Монтесори. Те ще получават достъп до проучвания на тема детско развитие, направени в цял свят, до цялата актуална информация под формата на статии, изследвания, статистика на тема развитие и умения на детето, отстъпки за купуване на материали за работа и оригинални книги, отстъпки за всички семинари и уъркшопи на AMI в България и по света.

Освен България към най-престижната международна Монтесори структура се присъединиха още Беларус, Германия, Египет, Канада и Перу.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини