Български армейски спецчасти се включват в съвместно учение с американските "Тюлени"

Военнослужещи и техника от Военновъздушните сили (ВВС) и от 68-а бригада "Специални сили" ще участват в учението Saber Junction 2017 от днес, 24 април, до 20 май 2017 г, съобщиха от Министерството на отбраната. Занятието ще се проведе в тренировъчните центрове Хохенфелс и Графенвьор - Германия, като в него ще участват още военнослужещи от морските специални сили – "Тюлени" на САЩ, силите за специални операции на Албания и Естония.

По време на учението ще се изпълняват задачи като специално разузнаване в голяма дълбочина на противникови групировки, военно подпомагане, освобождаване на пленени военнослужещи и други. След завършване на учението тактическата група ще продължи подготовката си с водене на реални стрелби на територията на най-големия стрелкови комплекс в Европа, който се намира в Графенвьор – Германия.

Личен състав и вертолет "Кугар" от 24-а авиобаза Крумово също ще вземат участие в учението. Те ще тренират евакуация денем и нощем с прибори за нощно виждане, евакуация на ранени от бойното поле, планиране и действия за възстановяване на принудително кацнал или повреден вертолет и др.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Со
    Сократ
    2 0
    21:14, 24 апр 2017
    ЧАКАЙТЕ бе какви са тия стрелби тия тюлени тия въртолети самолети Нали евр съюз непрекъснато пропагандира че е миролюбив съюз на ми4рни държави а само тия МРЪСНИ и ГАДНИ РУСНАЦИ желаят и се готвят за война

Още новини

Последни новини