"Гайтани" завоюваха две награди от фестивал на хорото в Свиленград

    Танцов състав ”Гайтани” при ОП Детски и младежки център спечели две награди след участие в националния фестивал на българското хоро "Веселяшки хоровод" в Свиленград. Първото място за цялостно представяне са завоювали местните танцьори  Те са изпълнили две хора по зададен регламент: едното автентично хоро от етнографска област – Еркечко хоро, другото - с хореографско решение и обработка – Пазарджишка копаница.

    Паралелно с това, трета награда в надпревара по двойки са грабнали Валентин Канев и Антоанета Христова. Надиграването по двойки е било по зададена от журито програма. Критерии за оценка са били разпознаване на хорото, техническо майсторство на изпълнителите, артистичност и др.

    Вторият национален фолклорен фестивал на любителските клубове „Веселяшки хоровод” се организира от община Свиленград. Целта му е популяризиране, запазване и развитие на българския танцов фолклор. От Детски и младежки център напомнят, че "Гайтани" репетират понеделник и четвъртък от 18.00ч. в ОП”Детски и младежки център” ет.2,

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини