Тейлър, който възпя ракията, иска политическо убежище у нас

Англичанин поиска българско гражданство и политическо убежище у нас. Джонатан Тейлър го отправи в открито писмо в социалната мрежа Facebook. Според него с желанието си да напусне Европейския съюз родната му Великобритания е извършила едно огромно предателство. 

Тейлър живее от 2006 година у нас- в севлиевското село Крушево.

"Дойдох да живея в България като гражданин на Европейския съюз. Гражданство, с което най-много се гордея, защото всички ние сме европейци. Никога не съм искал да живея в изолация, а в рамките на един всеобхватен съюз от държави, федерален съюз, който приветства всички, независимо от раса, националност или религия.

Според него с гласуването за Брекзита, Великобритания е извършила своето политическо самоубийство. Освен това в решението на своите сънародници Джонатан вижда заплаха и за себе си и съпругата си, шотландка, която също живее с него в България.

"Изправен съм пред заплахата от бездомност, ако правата ми да остана в България бъдат отнети. Оставих всичко, за да дойда тук и нямам нищо, заради което да се върна. Ще сляза от самолета в Англия без работа и без достъп до държавна помощ. Моето бъдеще е на абсолютна нищета, от която английските и уелските "брекзит", подкрепящи излизането от ЕС, изобщо не се интересуват. Затова се обръщам към Република България да ми бъде дадено политическо убежище”, завършва писмото си Джонатан Тейлър.

Джонатан е музикант, певец и композитор. Възхитен от българската природа, история, бит и традиции, той написа песни за Баба Марта, Митко Палаузов, Хаджи Димитър и огнената българска домашна ракия.

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини