В Ардино се проведе ученическо състезание по гражданска защита

За поредна година отборът на основно училище „Отец Паисий” от село Жълтуша с ръководител Наталия Хаджиева спечели общинското ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” в Ардино. На второ място се класираха учениците от СУ „Васил Левски” от Ардино, а трети е отборът на „Св.Св. Кирил и Методий” от Падина.
Състезанието се проведе в новата сграда на Общинския детски комплекс. Участието бе отборно, като всеки тим се състоеше от четирима състезатели от 6-ти и 7-ми клас. 
Отборите се състезаваха в теоретична и практическа част. В теоретичната, участниците решаваха тест, включващ въпроси за бедствия, аварии, катастрофи, пожарна защита. В практическата част учениците показаха своите знания и умения в различните центрове за действие при критични ситуации – земетресения, оказване на първа медицинска помощ, химическо и радиоактивно замърсяване и защита при промишлени аварии. 
Възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша в състав Гергана Терзиева (кап.), Нели Даматова, Габриела Терзиева и Виктория Ангелова и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на Областния кръг, който ще се проведе в края на април.
Всички участници получиха предметни награди, а победителите грамоти, които бяха връчени от главен инспектор Калин Грудев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” , Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино и Семиха Гюлестанова, директор на Центъра за подкрепа за личностното развитие (ЦПЛР) - ОДК в Ардино.

"Усилията, които положиха учениците при подготовката се оказаха решаващи при решаването на въпросите в теоретичната част, както и практическото прилагане на правилата за действие при бедствие, аварии, пожари и извънредни ситуации и оказване на първа медицинска помощ. Целта ни е отново да представим достойно общината и в Областната надпревара", сподели Наталия Хаджиева, ръководител на отбора от Жълтуша.

Гюнер Шукри
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини