Старите ключове безплатно активират Windows 10 Creators Update

Миналото лято Microsoft официално прекрати да предлага безплатното обновяване до Windows 10, но току що излязлото голямо обновяване Windows 10 Creators Update може да се активира с помощта на лицензните ключове за Windows 7, 8 и 8.1. Тоест, потребителите с по-ранни версии на операционната система няма нужда да купуват лиценз, ако изведнъж решат да преминат към последната версия на Windows. Достатъчно е да се инсталира Windows 10 Creators Update, да се въведе стария ключ за активиране и готово – операционната система е безплатно обновена.

С излизането на Windows 10 потребителите имаха една година за безплатен ъпдейт. Въпреки това, след изтичането на тези 12 месеца Microsoft не деактивира тази възможност, която присъстваше както в излезлия миналото лято Anniversary Update, така и в съвсем новия Creators Update.

Windows потребителите на драго сърце използват тази възможност за да икономисат. В различните онлайн магазини се продават ключове за активиране на Windows 7, 8 и 8.1, струващи значително по-евтино в сравнение с Windows 10. Тази практика е много разпространена, но Microsoft изглежда не се безпокои от това. Корпорацията явно няма нищо против инсталирането на Windows 10 да става по какъвто и да е начин.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини