Как си направих сам iPhone - в Китай (видео)

Бившият програмист и инженер Скоти Алън отива в Шенджен, Китай за да разбере, дали може да намери всички необходими компоненти за iPhone и да си направи един. За съжаление не му се получи по-евтино, отколкото ако си го беше купил нов - резервните части за iPhone 6s купил за около $300, но  за инструменти и прибори, и за неволно счупените компоненти дал още над $1000. 

Все пак важното е, че Алън успя, както ще видите във видеото. Той слоби самостоятелно напълно функционален iPhone 6s със закупени модули и детайли от пазара за мобилна електроника в Хуациянбей (Huaqiangbei).  Даже бутонът Home на неговия iPhone е с Touch ID, защото е в едно с дънната платка.

По тесните улички може да се намери всичко, но не и на едно място. Това си е приключение и е във видеото  – от намирането на специален прибор за лазерно гравиране и други устройства, използвани за поставянето на някои елементи и блокове, до сглобяването на светодиодната фотосветкавица, дисплея с технологията Force Touch и бутоните на iPhone.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини