HTC U Ultra със сапфирено стъкло идва и в Европа

Когато обяви първия си премиум модел за тази година – модела HTC U Ultra, дебютирал на CES 2017, тайванският производител HTC обеща да пусне и вариант със сапфирено стъкло. Очакваше се тази модификация да се продава само в Тайван, но изглежда HTC е променила плановете си и планира на 18 април да пусне устройството и на пазара в Европа.

Стандартният HTC U Ultra с покритие Corning Gorilla Glass 5 е достъпен в Европа на цена от около 699 евро, която варира, според различните ДДС ставки в отделните страни. Моделът със Sapphire Glass идва на цена от 849 евро, засега в Германия и Швейцария, според тайвански източници.

Сапфиреното стъкло повишава защитата срещу драскотини и други повреди на екрана. Покритието Sapphire Glass е по-скъпо от Gorilla Glass, което рефлектира и в цената на премиум смартфона.

Основната камера на модела също има сапфирено покритие – то предпазва сензора от повреди в случай на падане. Sapphire Glass е направено от кристализиран алуминиев оксид и се използва в смарт часовника Apple Watch и редица други устройства.

HTC U Ultra със Sapphire Glass вече се продава в Тайван на цена, еквивалентна на 880 евро. Моделът има същите характеристики като HTC U Ultra – осемядрен процесор Snapdragon 821 на тактова честота 2,15GHz, допълнен от 4B оперативна памет и 128GB флаш сторидж.

Смартфонът предоставя 5,7-инчов екран с резолюция 2560×1440 пиксела. Предната камера 12MP UltraPixel има f/1.8 апертура и възможности за 4k видео и висококачествено аудио. HTC U Ultra разполага още с 16MP селфи сензор.

Премиуем устройството е оборудвано с несменяема батерия с капацитет 3000 mAh, с възможност за бързо зареждане Quick Charge 3.0. Предвиден е и скенер на пръстови отпечатъци.

Същевременно, HTC работи по нов вълнуващ смартфон – модел U (Ocean), който ще предложи 6GB оперативна памет и последен модел процесор Qualcomm Snapdragon 835.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини