"Аз съм Хийт" – нов филм разкрива невиждани страни от многопластовия талант на Хийт Леджър (трейлър)

Документален филм за живота и кариерата на покойния Хийт Леджър (Heath Ledger) ще бъде излъчен на 17 май 2017 г. по американския телевизионен канал SpikeTV. През 2008 г. австралийският актьор бе намерен мъртъв в неговия апартамент, а официалното разследване по-късно установи, че причина за смъртта му е "остро отравяне, предизвикано от комбинирания ефект на шест различни лекарства".

Трагедията се случи непосредствено след като 28-годишният актьор бе завършил снимките по хитовия филм "Черният рицар", в който той изпълнява знаковата роля на маниакалния терорист Жокера – превъплъщение, което по-късно му донесе посмъртен "Оскар".

"Аз съм Хийт" ще проследи пътя на Леджър до висините на Холивуд. Той тръгва от най-ранните му хитови филми като романтичната комедия "10 неща, които мразя в теб" (1999) и драмата "Балът на чудовищата" (2001), за да стигне до колаборацията му с Кристофър Нолан, Крисчън Бейл и др. в "Черният рицар".

Както личи от трейлъра, много от кадрите са заснети с личната камера на самия актьор, а в допълнение ще видим спомени за него от колеги като Наоми Уотс и Бен Менделсон, от режисьори (Анг Лий, с когото работят заедно във филма "Планината Броукбек") и от музикантите Бен Харпър и Джъстин Върнър.

Режисьор на продукцията пък е Дерек Мъри, който вече има богат опит със създаването на документални филми за велики личности, напуснали този свят преждевременно – Стийв Маккуин, Джон Кенеди, Брус Лий, Джони Кеш и Крис Фарли.

"Аз съм Хийт" ще покаже невиждани преди страни от многопластовия талант на Хийт Леджър, какво е било заразителното му влияние върху хората около него и как постига своя успех в изкуството, която най-много обичаше.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини