Радан Кънев обвини "Да, България" за липсата на дясното в НС, Трайков иска грешката да бъде призната

Личи си малко неискреност. Така Радан Кънев коментира снимка на Реформаторския блок, на която той, заедно с Божидар Лукарски, Меглена Кунева, Николай Ненчев и Корман Исмаилов, са сложили ръце една върху друга в знак „един за всички, всички за един”. Кънев обаче определи Реформаторския блок (РБ) като един хубав, неслучил се проект.

По думите на лидера на „Нова република” успехите на РБ останали само електорални.

Трябваше искрено единство, не става с мускетарски снимки

сега не знам как ще стане, каза Кънев. Той наблегна на обстоятелството, че политическият му план е бил „Нова република” да се обедини с „Да, България” и да има „един силен, абсолютно изчистен политически субект” за борба с корупцията.

Радан Кънев смята, че повечето гласове на „Да, България” са си за „Зелените”, които са дали 30 000 гласа, но обяви сравняването кой колко печели за безумие. В прав текст той обвини „Да, България” за липсата на дясна формация в Народното събрание.

Същевременно обаче Кънев подчерта, че колкото повече мафията става по-силна, толкова повече намаляват икономически активните граждани.

Без да сме в парламента, няма да можем да помагаме ефективно на хората. Ние сами сме си виновни, че не успяхме, заяви Кънев и обърна внимание, че общността на независимите политически българи няма да имат представител в Народното събрание,

„когато властта започне да издевателства, а тя ще започне”.

ГЕРБ не работи като представител на десните – ГЕРБ прибира икономическа власт и пречи на забогатяването на малкия и среден бизнес, смята тъмносиният политик. И обясни, че е подал оставката си като лидер на "Нова република", защото "на кого му пука за мнението ми след толкова политически грешки". ДСБ ще избере нов лидер, не само заради провала на изборите, а защото има големи пропасти между лидерите на десните партии.

Кънев определи за "мъжкар в политиката" Божидар Лукарски и напомни, че е в сферата на фолклора поредният отказ на Меглена Кунева да подаде оставка. Нито аз съм човекът, който може да говори с тях, нито те са хората, около които да стане обединението, а

отблъснахме сигурно още 300 000 избиратели от дясното.

Предстоят големи реформи - съдебна реформа, енергетика, но няколко души бяхме твърде суетни, за да обединим политиците, около които може да станат тези реформи. Необходимо е силно ново лидерство вдясно - нови лидери, не един, заяви Радан Кънев.

Радан Кънев обяви пред Нова телевизия, че семейството му се радва на политическия неуспех. Никое семейство не се радва да има близък политик – това са адски нерви, които се отразяват на всички, не е и доходно, обясни тъмносиният политик. Според него и най-близките му приятели са на същото мнение.

Демократичнате прореформаторска общност и тези формации трябва в бъдеще да работят по една писта. Трябва да се започне с признаването на грешката, защото когато на пияна глава говори човек каза какво ли не. Не съм убеден, че скоро ще има нови парламентарни избори, така че има достатъчно време това да бъде направено. Това заяви бившият кандидат за президент от страна на Реформаторския блок Трайчо Трайков пред bTV. За мен успех е чрез парламентарните механизми да се влияе върху важните неща, допълни още той.

Помолен да коментира

скандалната тема за картела на горивата

Трайков каза:

"Сега са предпочели да преразкажат по друг начин тази комуникация и проблем няма. Толкова е ясно, че няма какво да го коментираме."

Радан Кънев пък беше още по-категоричен – след това решение вече няма в парламента кой да излезе и да защити тезата, че картел всъщност има. По думите ми истинският проблеми е "признаването на това кой какви капацитети има в акцизните складове, защото всеки литър бензин трябва да има предакцизен склад и очевидно собствеността на тези складове влияе върху поведението на търговците.

"Тъпа ли е България? Не, само повечето българи. Битката продължава лошото е, че започва извън парламента. Ще има правителство и то ще бъде стабилно. Сега повече от всякога ни е нужна партия на справедливостта, допълни още Трайчо Трайков.

 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Mh
    Mhmmhm
    0 0
    15:05, 3 апр 2017
    Като са толкова прости да се разтроят, така ще е ....
  • 2
    Ма
    Марто
    1 0
    20:44, 3 апр 2017
    И Радан Кънев, и Христо Иванов, и Иво Прокопиев, са за затвор! Заради тяхната глупост и алчност са на път да убият десницата в България!
  • 3
    Ви
    Виктор
    0 0
    20:18, 6 апр 2017
    И ти Радане, и Иванов сте най-големите леваци от дясно. Чеп за каца не става от вас, ама се бутате в политиката.

Още новини

Последни новини