Повдигат темата за състоянието на тротоарите в Димитровград след зимата

    Темата за състоянието на плочките на тротоарите в Димитровград след тежката зима бе повдигната на вчерашното заседание на Общинския съвет. Това стана при обсъждане на докладната, свързана с увеличаване числеността на персонала в ОП "Благоустрояване".

    Вносителят Иво Димов се мотивира защо се налага към общинското предприятие да бъдат назначени още 5 души. Целта е подобряване качеството на работата, тъй като е планирано закупуването на строителна техника - багер и автовишка, както и на производствена линия – вибропреса за бетонови изделия, каза Димов.

    Новият багер ще бъде използан за ремонти в града, а с наличния багер ще се работи по селата, обясни кметът. Вишката също е необходима често за различни дейности, а в момента администрацията наема подобна техника.

    Според градоначалника, с помощта на вибропресата ще се подобри качеството на произвежданите бетонни плочки в предприятието. В момента това не може да се постигне с наличната техника, затова след тежката зима на места тротоарите са в проблемно състояние.

    Дейността на ОП "Благоустрояване" е свързана и с ремонт и реконструкция на обекти, а също и други съоръжения на техническата инфраструктура. Това налага да бъдат разкрити и щатни бройки за багерист, шофьор на автовишка, машинен оператор за изделия от бетон и двама електротехници, поясни кметът. Решението бе прието с 27 гласа "за".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Dd
      DD
      2 0
      12:12, 1 апр 2017
      Правете плочките със сулфатоустойчив цимент и няма да имате проблеми. Солта разяжда плочката.
      • Пл
        плочка
        2 -2
        15:52, 1 апр 2017
        Проблема се създава за да се усвоят едни пари.
    • 2
      Fe
      fen62
      0 0
      20:28, 2 апр 2017
      ами елате и вижте тротоарите по улица Първи май и не само тротоарите даже и СлЕд ЛяТоТо--пълен ЛЕШ са

    Още новини

    Последни новини